Pim van Arnhem

The official autohor site
Pim van Arnhem

- THE OFFICIAL AUTHOR SITE -

Biografie

image post

Pim van Arnhem is geboren in 1962 in Gouda. Tijdens zijn middelbare schoolopleiding vielen zijn rijke fantasie, het inlevingsvermogen in personages en de levendige dialogen op en werden zijn opstellen regelmatig voorgelezen. In die jaren ontstond de droom om eens een spannend boek te schrijven. Hij ambieerde echter geen carrière in de taalkundige richting, volgde zijn belangstelling voor techniek en studeerde in 1986 af als elektrotechnisch ingenieur.

Naast zijn werk als proces engineer in de halfgeleiderfysica studeerde hij theologie, richtte Stichting Impuls op en was tot begin 2013 actief als trainer, coach en docent in tal van kerkelijke gemeenten. Vanuit die rol heeft Pim jarenlange ervaring met het schrijven, bewerken en corrigeren van onderwijs- en trainingsmaterialen voor volwassenen educatie.

Sinds 2008 is Pim van Arnhem parttime schrijver. In oktober 2010 kwam zijn debuutboek Notities van een Leerling uit bij uitgeverij Inside Out Publishers. In 2012 volgde Het Mysterie van de Goudkoerier, een initiatief van Ton Nennie en uitgegeven bij House of Knowledge.

Pim is getrouwd en heeft twee zonen.